Home
Foto's interieur
Zorgverleners
Nieuws
Links
Inloggen

 

Nieuws

nieuws van het centrum

Per 1 december zullen we  in ons centrum samenwerken met de Heer Koop. Hij zal  wekelijks in het Centrum op woensdagmiddag een spreekuur houden voor podologie en orthopedische schoenen of aanpassingen. Hij woont en werkt in DŲrpen Dld., waar hij een zeer modern bedrijf heeft, gespecialiseerd in orthopedische schoentechniek. Hij spreekt uitstekend Nederlands en Gronings.
Hij heeft onlangs een contract gesloten met Menzis waardoor het mogelijk is dat hij in Nederland werkt voor patiŽnten uit onze omgeving en ons centrum.
De kosten van een consult en de meeste hulpmiddelen en schoenen worden vergoed door de verzekeraar. Hij kan schoenaanpassingen verzorgen voor jong en oud maar speciaal voor oudere diabetespatiŽnten met neuropathie is zijn technische hulp van groot belang.
U kunt een afspraak maken via de assistentes van de huisartsen balie of per telefoon 
0049-4963-914964.

OUDER BERICHT

Per 1 april  2009 heeft  dokter Dilaine van Dijk  de patiŽntenzorg in Nieuweschans overgenomen.  Zij zal proberen  in nauwe samenwerking met  de huisartsen Polinder (Beerta) en N Alizadeh (Finsterwolde),  vanuit het Gezondheidscentrum  Reiderland te Finsterwolde  , gesteund door een team ervaren assistentes , de zorg te geven, die  beoogd was bij de opzet van het moderne centrum. Er zal binnenkort weer op gezette tijden een spreekuur zijn in Nieuweschans,  zodat patiŽnten ook in hun eigen omgeving kunnen worden gezien. Dat was al bij de verhuizing  in september  2008  aan de patiŽnten beloofd, maar helaas toen niet  gerealiseerd.  De accommodatie is daar simpel, zodat toch in het algemeen  de patiŽnt aangeraden wordt naar het centrum te komen voor onderzoek en behandeling.
De 3 huisartsenpraktijken  uit de drie dorpen hebben  van oudsher hun eigen patiŽntengroep. Maar omdat ze  nu samengevoegd zijn  in één gebouw zullen  ze niet meer  een duidelijke gebiedsafbakening aanhouden.
Renea Gerlach , nurse-  practitioner en  Trijntje de Jong en Jan Postma, praktijkondersteuners , zullen  voor 3 praktijken de extra zorgtaken vervullen  die we met elkaar hadden afgesproken. Inmiddels worden door hen al  heel veel controles gedaan bij patiŽnten met COPD/Astma  en Diabetes Mellitus.
Daarmee hebben we nu een modern centrum  met een team van enthousiaste mensen, die in nauwe samenwerking de gezondheidszorg  willen  bieden die we nodig hebben.
De diŽtiste Ellen Huisman werkt nauw met ons samen in projecten ter voorkoming van ziekten als  overgewicht en Diabetes Mellitus.
In het centrum is nu een goede samenwerking tussen alle deelnemers tot stand gekomen, zodat u als patiŽnt alle eerstelijnszorg  in één gebouw kunt vinden.

 

 

'Nederlandse gezondheidszorg is weer de beste van Europa'

De Nederlandse gezondheidszorg is opnieuw als beste van Europa uit de bus gekomen in het jaarlijkse onderzoek van de denktank Health Consumer Powerhouse.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: nu.nl
Publicatiedatum: 27-01-2015

 

ďMuziek verlicht pijn na operatieĒ

Kinderen die een grote operatie moeten ondergaan, hebben minder kans op pijn als ze eerst dertig minuten naar muziek luisteren van bijvoorbeeld Taylor Swift of Rihanna.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 12-01-2015

 

'Knuffelen kan mensen weerbaarder maken tegen griep'

Knuffelen zou mensen wel eens weerbaarder kunnen maken tegen griep, zo beweren Amerikaanse wetenschappers in een nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron:nu.nl
Publicatiedatum: 17-12-2014

 

ďToenemende rol voor apotheker bij zelfzorgĒ

De apotheker zal een steeds grotere rol gaan spelen bij zelfzorgmanagement. Niet alleen patiŽnten worden hiermee geholpen (met gericht advies), maar apothekers kunnen hiermee ook een deel van de groeiende werkdruk van huisarsten wegnemen. Dat is besproken tijdens het congres 'Consumer Health: evolution or revolution?' van Merck in Londen, waar verschillende professionals samen kwamen.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: gezondheidsplein.nl
Publicatiedatum: 03-12-2014

 
We maken gebruik van cookies op deze website zodat we u beter van dienst kunnen zijn met onze services.